Suvi, Väiksed kroonikud

ESIMENE PÄEV
***************
Minu teekond laagrisse algas kell 10.
Ärkasin, pakkisin asjad kokku ja sõin. Mõne aja pärast nägin ma juba Ruthi autot lähenemas. Olime kokku leppinud, et lähen seekord tema autoga. Tassisin kandle ja kohvri alla ja kahetunnine teekond algaski. Jõudsime väga täpeslt kohale. Tassisime Ruthiga kandle prooviruumi ja asjad majakesse. Seekord nimelt magasime väikestes hubastes majakestes keset laant. Mina magasin ühes majakeses koos Mirteli, Bente Marta, Lisbeti, Laura Liisa, Ronja, Samira ja Piheliga. Üldmulje puhkekeskusest oli väga kena, ja ma arvan, et see on väga hea laagripaik. Kui olime asjad ära pannud, kutsuti meid lõunasöögile. Söök maitses väga hästi. Pärast lõunat oli esimene proov. Meie (väikeste) proovimaja asus teisel pool puhkekeskust (😥). Pidin sinna jõudmiseks varuma 10 minutit vähemalt ja pauside ajal ei olnud eriti aega majakesse minemiseks. Nägin viite uut nägu ja minu kandle asukoht oli seekord kahe uue vahel. Meie dirigendid Heidi ja Pille olid juba kohal ja sorteerisid noote. Panime pillid kokku, häälestasime ära ja hakkasimegi prooviga pihta. Mängisime ühe Heidi ja ühe Pille loo. Pärast proovi oli vaba aeg ja õhtusöök. Kui saime söödud, sõitsin Mirteli ja Lisbetiga trossiga. Enne magamaminekut mängisime veel maffiat. Ja kell 23:30 magasime juba. Esimene päev möödus kiiresti.

TEINE PÄEV 

*************

Hommikul helises kõikide toasolijate äratus kell 08:30. 
Panin ruttu riidesse ja läksin hommikusöögi järjekorda. Pärast hommikusööki oli hommikuvõimlemine. Suured näitasid harjutused ette. Läksime proovi, kus mängisime juba mõnevõrra raskemaid lugusid Pillelt. Meile anti ka väike paus. Pärast proovi läksime lõunasöögile. Lõunaks oli supp. Vihma ladistas laialt, kui jooksime tagasi proovi. Nüüd mängisime Heidi lugusid. Nagu näiteks Allemande’i. Pärast seda kaunist lugu oli proov läbi. Meil oli natuke vaba aega mille jooksul jõudsime 2 korda Exploding Kittensit mängida. Ma sain teada, et Ruth jäi haigeks ja sõitis tartusse 😧.Siis ruttasime õhtusöögile. Pärast seda üritasime suuri endaga maffiat mängima panna, aga neil oli palju tegemist. Niisiis mängisime seda ilma suurteta. Pärast mõnda mängu tuli kellegil idee Ukakat mängida. Siis, kui olime ühe mängu ära mänginud, ütles enamus, et nad on väsinud. Kui aus olla, olin mina ka natuke. Mõned läksid oma majakestesse. Kaasaarvatud mina ja mu mõned toakaaslased. Sättisime end magama ja meeleolurikas päev oligi läbi. 

KOLMAS PÄEV
****************
Kui äratus helises, vudisime hommikusöögile.
Hommikusöök oli kas puder või omlett. Ma soovisin omletti, aga see sai just siis läbi kui minu kord järjekorras oli. Võtsin putru ja võileiba. Pärast hommikusööki tähistasime Regina sünnipäeva. Siis oli hommikuvõimlemine. Seekord tantsisime Jenkat ja Labajalga. Oli väga lõbus. Hiljem, kui tantsud olid tantsitud, valiti homse esitamise jaoks grupid. Ma sain samasse gruppi suurtest Katariina ja Ege Emmaga, väikestest Kaisa, Rebeka ja Mariiga. Pidime mõtlema oma muusikalitegelaste teemalised sõnad laulu ,,Sära, Sära Täheke” viisile. Pidime kokku saama pärast õhtusööki. Pärast gruppide valimist jooksime proovi. Proovis mängisime ,,Südameid ja Lilli”. Ma sain oma selle laagri esimese villi, sest mängisin vist liiga kõvasti. See läks samal päeval ka katki. Pärast proovi anti meile lõpuks võimalus ujuma minna! Jõevesi oli umbes 18 kraadi. Ujusin natuke edasi-tagasi aga siis hakkas külm. Pärast ujumist läksime lõunale. Kui oli söödud, mängisime proovis ,,Südamete” teist lehte. Siis jooksime riietuma. Sõitsime ägeda maastikuautoga kanuutama! Ma oleks tahtnud isegi kauem selle autoga sõita, sest see on nagu ameerika mäed. Olin samas kanuus koos Bente ja Sandraga. Jäime 2 korda kinni, kuid oli VÄGA tore. Kui tulime paadist välja, oli õhtusöök. Nagu ma enne kirjutasin, oli meie grupil proov. Mõtlesime laulusõnad välja. Katariina ja Ege Emma mängivad kannelt, Kaisa, mina ja Rebeka teeme etenduse ja Marii laulab. Pärast proovi sõitsime trossiga ja kell 23.00 mängisime lauamängu. Varsti, pärast toakaaslastele patside tegemist, läksimegi magama.

NELJAS (STIILIKA) PÄEV
*************************

Lõpuks oli käes see kõige toredam päev! 
Hommikul oli nagu ikka hommikusöök, võimlemine, ja proov.
Proovis mängisime Pille kõige raskemat lugu ,,Boogie Kahele”. See tundus alguses väga raske, aga tegelikult ei olnud üldse nii hull. Pärast Boogiet oli lõuna. Kui olime kõhu täis söönud, oli meil grupiproov. Seal proovisime terve kava läbi. Kui olime seda teinud, oli jälle kandleproov. Meid lasti varem ära, sest meile anti aega et panna end stiilikaks valmis. Teemaks oli Muusikal. Ma olin kassidest. Kui oli aeg, läksimegi pildistama. Tegime ka grupipilte. Pärast pildistamist tegime ühte mängu, kus oleme kõik reas ja kõik ütlevad endast eespool olevate inimeste ja enda nime. Nii jäid mul kõikide nimed pähe. Kui see oli mängitud, tuli kavade näitamise aeg. Me olime grupp numder 2. Kuulsime peale enda viisi veel lugusid, nimega: Juba Linnukesed, Võilill, Põdra Maja ja Rongisõit. Pärast esitusi tuli Anni tehtud tiimimäng, kus pidi kuulama filmimuusikat ja ütlema mis filmist see on, või vastama Sottoga seotud küsimusele. Kui teadsid vastust, pidid istuma toolile (mis asus kõikide tiimide keskel) ja vastama. Kui vastad õigesti, saab sinu tiim punkti. Kui vastus on vale, lihtsalt ei saa seda punkti. Meil oli väga lõbus. Toolimängule järgnes tiimimängu teine osa: Muusikali Sõnarägastik. Pidime tiimikaaslastega otsima välja 10 muusikalinime rägastikust. Saime 4 koha! Noh, toolimängus läks hästi, aga rägastik ei tulnud kõige paremini välja. Siis, pärast mänge, tehti ühine pilt, valiti uued häälerühmavanemad ja kroonikud. Mulle tundus see tore mõte, ja saingi! Muidu, pärast seda, jõime morssi ja läksin asju pakkima. Kui kõik oli pakitud, heitsin magama. Mulle ikka väga meeldis see päev.

VIIES PÄEV
************

Ja ongi käes see viimane päev 😢.
Hommikusöök oli tavaline, ainult vihma ladistas, nii et ei saanud väljas istuda. Hommikuvõimlemine oli seekord selline, et üks inimene teeb ringi keskel harjutuse ette, teised teevad järele ja ettenäitaja pidi valima uue inimese, kes tuleb tema asemele. Pärast võimlemist oli proov, kus mängisime kõiki Heidi lugusid kaasaarvatud ,,Kelme ja Pühakuid”. Kui proov lõppes, palusid kõik et mängiksime Kelme nüüdsest iga laager. Ja Heidi lubas! Ma arvan, et Kelmid on enamiku lemmiklugu sel aastal. Panime kandled, puldid ja häälestajad kokku ja läksime suuri kuulama. Nad mängisid väga ägedaid lugusid aga ,,Love Runs Out” oli mu lemmik. Kui olime ära kuulanud, läksime sööma. Magustoiduks oli jäätis. Varsti tulid mulle vanemad järgi ja tegin neile tuuri ümber puhkekeskuse. Kui olin neile ära näidanud nii viimse kui paiga mida ma teadsin, hakkaski minu kahetunnine sõit tagasi Tartusse.

LAAGER OLI SUPERTORE JA ELAMUSROHKE! OOTAN JUBA HUVIGA JÄRGMIST!!

Väike kroonik Marta