Kevad, Väiksed kroonikud

ESIMENE PÄEV

*****************

Laager toimus seekord Tartu Hansa koolis. Kuna olen Tartukas, oli laagripaik seekord mul jube lähedal. Kui olin sinna kohale jõudnud, siis viisin kandle prooviruumi, milleks oli muusikaklass, ja asjad magamistuppa, milleks oli 3. klassi klassiruum. Siis laotasin laiali oma peno ja magamiskoti. Uudistasime veel Helmi, Mirteli ja Suviga koolimajas ringi, panime kandled püsti ning häälestasime need üle. Siis tuli lõuna, milleks oli kõige klassikalisem koolitoit. Lõpetasime varem ja jooksime ülesse magamisruumi. Tee peal sinna lõin oma käe vastu lauaäärt ja mu vasaku nimetissõrm läks jube paiste ja sellega oli raske kannelt mängida ja ka muid asju teha. Kui olin hoidnud sõrme mõni aeg külma vee all, oligi käes prooviaeg. Proov kestis 4 tundi koos ühe pooletunnise pausiga. Uutest väikestest Sottodest oli ainult Suvi, keda ma tunnen juba päris ammusest ajast. Pausi ajal mängisime üleval Aia lauamängu. Kui Aed sai mängitud, jooksime tagasi proovi. Mängisime nii Heidi kui Pille lugusid. Proov lõppes 30 min varem, nii et jooksime ülesse puhkama. Mu kahele sõrmele tekkisid villid 😖.. Õhtuks olid juustused makaronid. Lõpetasime õhtusöögiga jälle varem ja läksime alumisse magamistuppa. Kutsusime sealseid olijaid meie igalaagrise traditsiooni järgi maffiat mängima. Mängisime üleval. Sai päris korraliku mängu, ainult et rahvast oli vähevõitu. Siis pesime hambad ja panime ööriided selga. Enne magamajäämist rääkisime veel anekdoote ja mängisime läbi ühe Suvi toodud lauamängu. Mu sõrm oli nüüd paistes. Siis jäimegi magama ja esimene päev oli läbi.

TEINE PÄEV

*************

Umbes 3 äratuskella helises korraga kell 8 hommikul. Me pesime hambad, riietusime ja mängisime Exploding Kittensit. Mu sõrm oli muutunud veidi punaseks. Ma sain seda liigutada, aga ikkagi oli ebamugav. Kui oli aeg, läksime alla hommikusöögile. Selleks olid võikud, müsli ja puder. Dirigendid käisid pudrusöömisega peale, nii et võtsin putru ja võikusid. Kell 10 oli aulas hommikuvõimlemine, mis oli naljaka muusikaga nagu ikka. Meil algas kell 10:30 proov mis oli Pillega. Mängisime Boogiet 🥵 ja Melanhoolset valssi. Boogie on kõige raskem lugu, seega tegime I ja I-II kandle Ning II ja bassiga eraldi proovi. Esimese hääle harjutamise ajal käisime üleval ja plaanisime, et läheme õhtul poodi. Siis kui meie (II hääl) mängisime, siis oli 1.kandlel paus. Pärast proovi oli lõuna ja siis veidi vabat aega, sest Heidi alustas prooviga 15 min hiljem. Proovis mängisime läbi kõik Heidi lood ja valisime ka homse esinemiskava. Me lõpetasime prooviga varem, sest Heidi ajas meid õue seiklusrajale. Kui olime selle läbinud, mängisime 2 maffiat ja siis õhtusöögile. Pärast seda korjasime oma kompsud kokku ja läksime poodi. Tee peal leidis Lisbet maast pangakaardi. Selle viisime müüjale. Kui olime koolimajas tagasi siis kutsusime suured ka maffiat mängima. Mõned tulid ja mängisime nii umbes 5 mängu järjest. Seekord oli rahvamass suurem. Me läksime kella kaheksast proovi tegema. Margaret üritas olla meie dirigent. Mina pidasin kella üheksani vastu ja siis, tundes, et olen täiesti hauas, lahkusin prooviruumist. Enne magamaminekut mängisime veel korra Exploding Kittensit. On seljataga veel üks äge ja huvitav päev.

KOLMAS PÄEV

***************

…umbes 20 min enne kaheksat oli meie akna taga kuulda kena kevadlikku linnulaulu. Ärkasin ja kuulasin seda vaikuses lamades. Mõtlesin tänase peale: laagri viimane päev, kontsert. Minu päeva esimene närv tuli peale. Siis tõusin ja vaatasin lootusrikkalt toakaaslasi. Lõpuks ärkas Lisbet.. ja jäi kohe tagasi magama…

Kõik ülejäänud ärkasid taaskord mitme äratuskella helina peale. Mu sõrm oli täiesti siniseks muutunud, aga vähemalt polnud liigutamine nii piinarikas. Me rullisime penod/ madratsid kokku ja pistsime (hiigelsuure higivooluga) magamiskotid kottidesse. Panime valmis ka esinemisriided. Siis jooksime alla hommikust sööma. Seekord olid samuti võikud ja puder. Meie (pea)proov algas seekord kell 9:30. Mängisime suurte kannelde taga lood läbi. Siis kolisime tagasi prooviruumi ja mängisime lugusid veel korra. Heidi palus esinemise ajaks mu kannelt ja muidugi ma lubasin 👍. Isegi kui hommikuvõimlemine oli, ei saanud me tulla, sest meil käis proov ju. Pärast proovi (kl 11:10) läksime ülesse ja veetsime veel veidi aega. Kella 12st olime all sööklas. Söögiks oli jõululõuna sarnane eine. Kui sai söödud ja pool tundi kontserdini, siis panime riidesse ja tegime juuksed korda. Suvil tuli alguses välja mingi veider punkarsoeng, aga siis tegime selle märja kammiga korda. (Nb!! Selle kammi märjaks tegemine ei tulnud perfektselt, selle all mõtlen ma oma seeliku läbiligunemist..) Järjestasime noodid ja aitasin Suvi pilli kokku. Siis oligi lavaaeg. Meie esitasime järgmised lood: Pillelt: Südamed ja Lilled, Hiinlaste Söögipulgad, Dooriani Samba, Heidilt: Allemande, Hämariku Laul, The Persuaders (Kelmid ja Pühakud). Nagu te ilmselt teate, Kelmid on kõigi lemmiklugu ja jälle tuli meeleavaldus selle vastu, et järgmine aasta kelme ei mängi. Ma loodan et mängime ikka! Kontsert läks üldiselt hästi, suurte lood olid ka ägedad. Siis tuli grupipilt ja enamikele tšau-tšau. Mina ja Heidi jäime veel mu pilli kokku panema. Siis tõin oma asjad magamistoast ära ja oligi lahkumisaeg.

LAAGER OLI ÄGE NAGU ALATI JA OOTAN JUBA JÄRGMIST!

ps. Mu sõrmega on kõik okei 😛

Väike kroonik Marta